logo-camperkampioen.com

van welke bus maak jij je camper

Home / camper bussen

Camperbussen

Welke Bus Is Het Meest Geschikt Om Om Te Bouwen Tot Camper?

Ben je op zoek naar de ideale bus om om te bouwen tot camper, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg. Een veelgestelde vraag is: wat maakt een bus geschikt als camper? Eigenlijk is iedere bus geschikt, maar het formaat dat het best bij jouw wensen past hangt af van jouw situatie.

Wil je de bus alleen voor korte vakanties gebruiken of om langere tijd in te wonen? En met hoeveel personen ben je van plan te reizen? Allemaal zaken die meewegen bij jouw zoektocht naar de ideale bus. Maar hoe bepaal je nu welk formaat bus bij jouw wensen past? Dat leggen we hieronder uit.

Lengte van de bus Voordat je op zoek gaat naar een geschikte bus, is het belangrijk om te bepalen hoe groot de bus ongeveer moet zijn. Wil je vaak naar drukkere plekken? Dan is een grote bus niet altijd even handig. Een kleinere bus parkeer je namelijk makkelijker in een parkeervak dan een bus van 6,5 meter bijvoorbeeld. De lengte van je bus bepaalt dus enerzijds de mate van mobiliteit, maar anderzijds ook de mate van comfort. Zeker bij regenachtig weer is een grotere bus geen overbodige luxe. De lengte van je bus kan jouw trip dus echt maken of breken.

Hoogte Beperkingen

Hoogte van de bus In het buitenland heb je, bijvoorbeeld aan het strand, vaak te maken met hoogtebeperkingen. Hiermee willen ze campers vermijden. Met een lage bus kun je vaak precies onder deze hoogtebeperkingen door en dus wel net dat ene plekje scoren met het mooie uitzicht! En wat dacht je van parkeergarages in het centrum? Ook daar kun je met een kleiner busje gewoon in. Klinkt allemaal super nice, toch? Waarom kiezen veel zelfbouwers dan toch voor een hogere bus? Dat heeft vooral met comfort te maken. Zeker wanneer je een langere periode in een camper woont en je dus ook te maken krijgt met regenachtig weer, is het wel relaxt voor je rug als je in je camper kunt staan. Het leven in een camper is soms behelpen, dus iets simpels als ‘rechtop kunnen staan’ is dan wel prettig.

De meeste bestelbussen in Nederland worden aangeduid met een ‘code’, bijvoorbeeld L2H2 of L3H2. Dit betekent dat een bus Lengte type 2 heeft en hoogte type 2. Per merk bus verschillen deze maten. Check per merk dus altijd eerst even of de maat past bij jouw wensen.

Wij helpen wij jou graag verder met het omtoveren van jouw bus tot de ideale camper. Samen bekijken we welke indeling het beste past bij jouw wensen en zorgen wij voor een comfortabel en praktisch interieur. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

logo-camperkampioen.com

Camperkampioen is de online shop voor al jouw campermeubels en camperaccessoires. Van complete camper interieurs op maat gemaakt tot handige kant en klare sets. Wij bieden een breed assortiment tegen scherpe prijzen en snelle levering. Bij Camperkampioen staat klanttevredenheid hoog in het vaandel, daarom staan onze specialisten altijd voor je klaar om advies te geven en jouw vragen te beantwoorden.

onze contactgegevens

Nijverheidsweg 12 7005 BJ Doetinchem

hello@camperkampioen.com

+31 (0)6-85615031

Instagram

Copyright 2023 © All Right Reserved CamperKampioen.com
×

 

Hallo!

klik hier om contact op te nemen met een van onze werknemers.

×